İki Dost Ülke Üniversitemizde Buluştu

Okulumuz Antalya Bilim Üniversitesi ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin işbirliğinde ‘Kore Kültür Günü’  düzenlendi. Döşemealtı Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğimize Güney Kore Ankara müsteşarı Dong Woo Cho katıldı.

Kore ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki yeri ve tarihi dostluklarının konuşulduğu etkinlikte, Antalya Bilim Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. H.Tarık Oğuzlu, müsteşar Dong Woo Cho ve ekibi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülkenin eğitim politikaları ve üniversiteler arası yapılacak işbirliği hakkında konuşuldu.

KORECE DİL KURSLARI AÇILACAK

Müsteşar Dong Woo Cho, Antalya’da Korece diline çok talep olduğu, Antalya Bilim Üniversitesi’nin de bünyesinde birçok ülkeden yabancı öğrenci olduğu için bu kounda avantajlı olduklarını ifade etti. Prof. Dr. H.Tarık Oğuzlu ise “Okulumuzda üç tane Koreli hocamızın olması ileride  yapacağımız etkinlikler açısından oldukça önemli. Talep olması durumunda Korece kursu açmayı düşünebiliriz” dedi. Öte yandan Kore geleneksel kıyafeti Hanbok’un denendiği etkinlikte ünlü Koreli grup Arariyo müzikleri ve dansları ile etkinliğe renk kattı.