Duyurular / Haberler

UAÜ Öğrencileri Genç Bakanlar Toplantısında

12 Mayıs 2015 tarihinde üniversitenin online olarak ev sahipliği yaptığı ilk panelin ardından üniversitemiz öğrencileri Antalya’nın Belek ilçesindeki Çalışta Oteli’nde Türkiye’den ve dünyanın birçok farklı yerinden gelen gençlerle bir araya gelerek günümüz güvenlik tehditlerini ve bu tehditlere yönelik çözüm önerilerini masaya yatırdı.

İki gün süren yoğun tartışma gruplarında, gerek NATO üyelerinin kendi içinde gerekse NATO’nun BM ve AB gibi diğer uluslararası organizasyonlarla ilişkilerinde işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yapıldı. Suriye’deki durumun üzerinde detaylı bir şekilde duran genç liderler, günümüzün güvenlik tehditleri ile mücadelede nitelikli insan gücünün önemine işaret ederek yapılması gerekenler noktasında yol haritaları çıkarttı.

Üst düzey askeri temsilciler ve politikacılar ile de görüşme imkanına sahip olan katılımcılar, Türk Dış İşleri Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere ilgili Dış İşleri ve askeri yetkililere sorularını yöneltme fırsatı buldular.

​Genç Atlantik Antlaşması Konseyi tarafından organize edilen toplantı, geleceğin siyasi ve askeri liderleri arasında güçlü bir ağ oluşturma noktasında önemli rol oynamakta.

UAÜ Öğrencileri Genç Bakanlar Toplantısında

Bize nasıl ulaşabilirsiniz?

+ 90 242 245 00 00
Hafta içi 8.30 - 17.30

Üniversite Cad. No:2
Döşemealtı / ANTALYA

© Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016 - Tüm Hakları Saklıdır.