Duyurular / Haberler

ABÜ Aracılığı ile Google Münih’de Yaz Stajı

Evis HOXHA

UAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Evis, yaz stajı amacı ile başladığı Google’daki deneyimlerini şu sözler ile anlattı.

“Her ikinci sınıf öğrencisi gibi, yaz dönemi için staj fırsatlarını araştırıyordum ve bazı IT şirketlerine başvurdum. Google’dan kabul aldım, yazın Google’ın Münih ofisinde staj yapacağım. Mühendislik Eğitimi Yaz Programı 2016’ya başvurdum. Bu program hem staj hem de bilgisayar mühendisliği veya benzer dallarda okuyan birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine eğitim fırsatları sunuyor. Kabul süreci üç aşamalı; başvuru, mülakat ve takım oluşturma. Başvurular, internet üzerinden CV ve not dökümü gönderilerek yapılıyor. Başvurunuz değerlendirildikten sonra, bir e-posta göndererek sizi bir sonraki aşamaya geçmek için yeterli olup olmadığınız ile ilgili bilgilendiriyorlar. İkinci aşama, telefon üzerinden yapılan iki teknik mülakattan oluşuyor. Bu en heyecanlı ve zor olan aşama. Mülakatları, Google’dan iki ayrı mühendis yapıyor. Her biri 45 dakika süren mülakatlar teknik soruları içeriyor. Size sorulan soru için bulduğunuz çözümü anlatmanız ve kodlamanız gerekiyor. Mülakatlardan birkaç hafta sonra size sonucu bildiriyorlar. Eğer olumlu sonuç aldıysanız, son aşama olan “Takım Kurma” aşamasına geçiyorsunuz. Bu aşamada, Google’daki birkaç ekiple görüşmeler yapıyor, becerilerinize ve deneyimlerinize en uygun ekibi ve projeyi bulmaya çalışıyorsunuz.

Bana bu staja başvurmam için cesaret veren bir Google mühendisinin üniversitemizde verdiği seminer oldu. Üniversitemiz iki yıldır Google mühendislerini bizler ile buluşturmakta ve süreç hakkında bilgi kazanmamızı sağlamakta. Seminer sayesinde şirket ve staja kabul süreci hakkında ayrıntılı bilgi edinme fırsatı buldum. Staj fırsatı arayan herkese başvurup denemelerini tavsiye ediyorum. Bizlere uluslararası firmalarda staj yapma konusunda teşvik eden ve destekleyen üniversiteme ve akademik kadrosuna teşekkür ederim.”

ABÜ Aracılığı ile Google Münih’de Yaz Stajı

Bize nasıl ulaşabilirsiniz?

+ 90 242 245 00 00
Hafta içi 8.30 - 17.30

Üniversite Cad. No:2
Döşemealtı / ANTALYA

© Antalya Bilim Üniversitesi 2017 - Tüm Hakları Saklıdır.