Antalya Bilim Üniversitesi ve ELBA Havacılık Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Yılın Havacısı 2018 Ödül Töreni’nde kazanan belli oldu. 2018 yılının havacısı Oben Oluğtarhan olurken, ödülünü Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in elinden aldı

Antalya Bilim Üniversitesi ve ELBA Havacılık Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Yılın Havacısı 2018’ etkinliğinde 2018 yılının havacısı Oben Oluğtarhan oldu. Antalya Bilim Üniversitesi Döşemealtı Kampüsü’nde düzenlenen ödül töreninde havacılık sektöründe yer alan birçok önemli isim katıldı. Ev sahibi sıfatıyla Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Yüksek “Tarihten günümüze kadar havacılık alanında Türk Milleti’nin ne kadar başarılı bir toplum olduğu bilinmektedir. Bizler de geleceğimizin teminatı havacılarımızı bilimin ışığında yetiştirmek için Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü açarak bir adım atmış bulunmaktayız” dedi.

Yılın havacısı ödülünü ise havacı pilot Oben Oluğtarhan kazandı. Oluğtarhan ödülünün ardından yaptığı konuşmada “Beni bu ödüle layık gören herekse çok teşekkür ederim. Anadolu’nun bir köyünden çıkarak bu ödülü almaya kadar uzanan serüvende hep hayallerimin peşinden gittim, hayal edersek gerçekleşmeyecek hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.