ABÜ Kovanlık Köyü’ne Kütüphane Kurdu

Antalya Bilim Üniversitesi 25-37 Mart 2019 tarihlerinde kutlanan Kütüphaneler Haftası’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı. Antalya Bilim Üniversitesi organizesinde Döşemealtı İlçesi’nin Kovanlık Köyü’ndeki Kovanlık İlköğretim Okulu’na bir kütüphane kurdu. Kütüphanenin açılış törenine ABÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, ABÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, ABÜ Genel Sekreterİ Prof. Dr. İsmail Ceritli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, Halk Eğitim Müdürü Canat Duru'nun yanı sıra okul öğretmen, öğrencileri açılış törenine katıldı.

Kovanlık İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek “Yurdumuzun dört bir yanında eğitime aç birçok öğrencimiz bulunmakta. Kütüphaneler Haftası olarak kutladığımız bu anlamlı haftada böylesine faydalı bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için şahsım ve üniversitem adına çok mutluyum. Nerede kitaba aç, nerede bilgiye, okumaya aç biri var ise bizim görevimiz ona ulaşmaktır. Kurduğumuz kütüphane sadece öğrenci ve öğretmenlerimize değil aynı zamanda köyümüzde yaşayan tüm halkımıza açıktır. Bu süre zarfında emeği geçen başta üniversitedeki görevli arkadaşlarım ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Açılış töreninin ardından kırmızı kurdele kesilerek kütüphane açıldı. Öğrencilerle bol bol sohbet eden Prof. Dr. İsmail Yüksek hatıra fotoğrafı çektirdi.