ABÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Dr. Öğr. Üyesi Shirin Izadpanah koordinatörlüğünde birincisi düzenlenen Tasarım Festivali 25 Nisan 2018 tarihinde başladı. Festivalin açılış seramonisinden sonra AHK Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Haldun Kilit tarafından “Tasarımda İnovasyon” isimli bir konuşma yapıldı. Konuşmada girişimcilik ve yaratıcı olmanın öneminden bahsedildi. Birçok öğrencinin ilgi gösterdiği konuşmaya İç Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı İlker Biner, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İç Mimarlık bölümü öğrencileri, Vision Firmasından Adnan Ceylan, Ersoy Kerestecilikten İbrahim Ersoy ve Festivalimizin ana sponsoru Bella Yapıdan Tolga Alkan katıldı. Atölye çalışmaları “Yeniden Düşün Yeniden İnşa Et” temasıyla öğleden sonra başladı. Atölye çalışmalarına ait ürünler gün sonunda üniversitemizde sergilendi.