ABÜ’DE 2. GELENEKSEL SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Antalya Bilim Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Yapı Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘İkinci Spagetti Köprü Yarışması’nın kazananı Akdeniz Üniversite’sinden katılan ‘Zeitgeist’ takımı oldu.  Yarışmada 12 takım teorik bilgilerini pratikte uygulamaya dökerek tasarladıkları köprülerle birincilik için kıyasıya yarıştı. Yarışmaya İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık öğrencilerinin yanı sıra Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri de katıldı. Estetik değerlendirmenin yapılması için Mühendislik Fakültesi Dekanı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Sağsöz, Prof. Dr. Serkan Tapkın, Dr. Öğretim Üyesi Hamid Farrokh Ghatte, Dr. Öğretim Üyesi Ali Danandeh Mehr, Dr. Öğretim Üyesi Emre Demir, Dr. Öğretim Üyesi Hülya Aybek ve Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Sarı jüri üyesi olarak yarışmaya katıldı. Tüm üniversite öğrencilerinin keyifle izlediği yarışmanın statik değerlendirme aşaması ise eğlenceli anlara sahip oldu. Birinci takıma 2000 TL, ikinci takıma 1000 TL, üçüncü takıma ise 500 TL ödül verildi. Yarışmamıza destek veren başta Rektör hocamız İsmail YÜKSEK olmak üzere akademisyenlerimize, yarışmamıza katılan ve emek gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.