Prof. Dr. Muhittin Şimşek Antalya Bilim Üniversitesi’nde

Antalya Bilim Üniversitesi yerli ve milli sanayinin gelişmesinde büyük bir rol oynayan önemli isim Prof. Dr. Muhittin Şimşek’i ağırladı. Antalya Bilim Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapılan konferansta açılış konuşması ABÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek tarafından yapıldı. Yüksek “Kurtuluş Savaşımızdan bu yana her an yerli ve milli gelişimin önemini yaşamaktayız. Bugün de bu alanda ülkemize büyük katkıları olan Prof. Dr. Muhittin Şimşek’i ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi. ABÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in açılış konuşmasının ardından kürsüye Prof. Dr. Muhittin Şimşek çıktı. Şimşek, Antalya Bilim Üniversitesi öğrencilerine ‘Yerli ve Milli Sanayinin Gelişiminde Üniversite Gençliğine Düşen Görevler’ başlığında bir konferans verdi. Prof. Dr. Şimşek öğrencilere günümüz dünyasında teknolojik bir obezite hastalığının yaşandığını, biligye ulaşmanın artık güç olmadığını ifade etti.

Yerli ve milli üretimlerle güçleneceğiz

Prof. Dr. Muhittin Şimşek öğrencilere günümüz dünyasında en çok sosyal medya şirketlerinin güçlenerek para kazandığını, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlardan kazanılan paraların altını çizdi. Ülkemizin şuanda yerli ve milli olan savunma araçlarımız ile ülkemizin savunmasının gerçekleştirilmesinin büyük bir gurur olduğununu ifade eden Şimşek, öğrencilere Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan ‘devrim arabalarının’ hikayesini de paylaştı. Şimşek son olarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.