Üniversitemiz UI Greenmetric Sıralamasında 83 Basamak Birden Yükseldi

UI GreenMetric (Uluslararası Yeşil Üniversiteler Sıralaması) 2010 yılında Üniversitelerin sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak üzere Endonezya’nın yapmış olduğu uluslararası bir girişimdir.

Her yıl tüm Dünya’dan seçkin Üniversitelerin katıldığı UI Greenmetric;  çevre bilinci ve sürdürülebilirlikle ilgili sosyal ve ekonomik sorunlara daha fazla dikkat çekerek her yıl binlerce veri toplamaktadır.

UI GreenMetric değerlendirmesinde Üniversitelerin çalışmaları 6 ana başlık altında toplanmaktadır. Bunlar;

•             Enerji ve İklim

•             Yapı ve Altyapı

•             Atıklar

•             Ulaşım

•             Su

•             Eğitim

2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversitenin dahil olduğu endekste, 1050 üniversite yer almıştır.  2021 yılında ilk defa listeye girmeyi başaran Üniversitemiz, geçtiğimiz seneye oranla 83 basamak birden yükselerek 2022 yılı endeksine de adını yazmayı başarmıştır.

Üniversitemiz tüm değerlendirmeler sonucunda;

Dünya’daki üniversiteler arasında 613. sırada

Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında 13. Sırada

Türkiye’deki Üniversiteler arasında 52. Sırada yer almıştır.

Proje liderimiz Rektör Prof. Dr. İsmail YÜKSEK’in konuyla ilgili mesajı;

’’ Kampüsümüzde sürdürülebilir içerikli eğitim önceliğimiz; altyapıdan enerjiye, sudan ulaşıma, atık azaltımı ile atıkların kaynağında ayrıştırılmasına  önem veriyoruz. Yeşil alanlarımızı ve çeşitliliğini arttırarak, doğaya ve insana saygılı bir anlayışı benimseyip tüm kampüsümüz ve çevremiz için mutlu, huzurlu ve kaliteli bir yaşam hedefliyoruz. Üniversitemizin gelişiminde ve başarılarında emeği geçen tüm mensuplarımıza, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. ‘’