Program bilgi paketi öğrenci bilgi sisteminden alınmaktadır.

Program PDF indir →
DYZ 1005

İç Hastalıkları

5.00 AKTS 3.00 Kredi Türkçe

Öğretim Elemanı: Dr. Öğr. Üyesi Lale YACAN

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; öğrencilere sıvı-elektrolit ve asit-baz denge ve dengesizlikleri, şok ve ağrı ile solunum, kardiyovasküler, hematolojik, gastrointestinal, endokrin, üriner, nörolojik ve immün sistem hastalıkları ile eklem ve bağ doku hastalıkları konularında bilgi kazandırmaktır.

Dersin İçeriği

Sıvı- Elektrolit, Asit-Baz Denge ve Dengesizlikleri, Şok ve Ağrı, Solunum Sistemi Hastalıkları, Kardiyovasküler Sistem Hastalıkları, Hematolojik Sistem Hastalıkları, Gastrointestinal Sistem Hastalıkları, Endokrin Sistem Hastalıkları, Üriner Sistem Hastalıkları, Nörolojik Sistem Hastalıkları, İmmün Sistem Hastalıkları, Eklem ve Bağ Doku Hastalıkları

Dersin Ön Koşulu/ Yan Koşulu

Yok

Akademik Dürüstlük ve Yapay Zeka

Akademik dürüstlüğün ihlali; kopya çekmeyi ve kopya çekmeye teşebbüs etmeyi, intihal etmeyi, sahte bilgi veya alıntı göstermeyi, başkaları tarafından yapılan dürüst olmayan eylemleri kolaylaştırmayı, sınavları izinsiz elde etmeyi, öğretim elemanına bilgi vermeden daha önce yapılan bir çalışmayı kullanmayı, diğer öğrencilerin akademik çalışmasını değiştirmeyi içermekle birlikte, bu eylemlerle sınırlı değildir. Akademik dürüstlüğün herhangi bir biçimde ihlal edilmesi, ciddi bir akademik suçtur ve üniversitenin disiplin kuralları kapsamında sonucu olur.

Ders bilgi paketinde görüntüle → Ders PDF indir Listeye dön