8. ELT Konferansı

Antalya Bilim Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 8. İngilizce Öğretimi ve Eğitimi (ELT) konferansı, eğitimdeki son gelişmeleri ve yenilikleri tartışmak üzere Ramada Plaza Otel'de gerçekleşti. Konferans, akademisyenler, öğretmenler ve eğitim uzmanlarını bir araya getirerek, İngilizce dil öğretiminde etkili yöntemler ve teknolojinin rolünü ele aldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Antalya Bilim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aktan, eğitimdeki değişim ve dönüşümü vurgulayarak katılımcılara konferansın önemini aktardı. Ardından, konuşmacılar sahne aldılar.

Etkinlik boyunca, üç farklı konuşmacı eğitimdeki çeşitli konuları İngilizce olarak yaptıkları sunumlarında ele aldılar. İlk olarak, Sharon Barrett, "Maksimum İletişim İçin Etkili İletişim Yöntemleri" başlığı altında katılımcılara iletişim becerilerini geliştirme stratejileri üzerine bilgi verdi.

Ardından Dr. Murat Kaplan, "Daha İyi Bir Öğrenme Ortamı İçin Sözsüz İletişimin Anlaşılması" başlığı altında, öğrenme sürecinde sözsüz iletişimin önemini vurguladı ve katılımcılara pratik ipuçları sundu.

Son olarak Dr. Mustafa Polat, "İngilizce Dil Eğitiminde İnovasyonlar: Jeneratif Yapay Zeka Araçlarının Gücünü Kullanmak" başlığı altında yapay zeka destekli araçların dil öğrenme sürecindeki potansiyelini ele aldı.

Konferansın sonunda, yayınevleri National Geographic, UES, Oxford University Press, Macmillan Education ve Cambridge University Press'e katkıları için teşekkür edildi. Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Murat Kaplan, önümüzdeki yıllarda konferansların devamının geleceğini bildirerek etkinliği kapatırken, katılımcılar gelecekteki eğitim trendlerini ve gelişmelerini dört gözle beklediklerini belirttiler.