• Covid 19’un Turizm Öğrencilerinin Akademik ve Psiko-Sosyal Durumu Üzerindeki Etkisi

Antalya Bilim Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği bölümümüz öğrencilerinden Fatma Nur Söz (Yürütücü) ve Esra Karabulut

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği kapsamında Dr. Öğr.Üyesi Gözdegül BAŞER danışmanlığında “Covid 19’un Turizm Öğrencilerinin Akademik ve Psiko-Sosyal Durumu Üzerindeki Etkisi” başlıklı projeyi yürütmektedirler.  Projenin amacı, Covid-19 pandemisinin turizm fakültesi öğrencilerinin akademik ve psiko-sosyal durumları üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Araştırma kapsamında, turizm fakültesi öğrencilerine pandemi sürecinde akademik ve psiko-sosyal durumları ile ilgili sorular sorularak, pandeminin etkisi ölçülmeye çalışılacaktır.  


  • Doğal Tatlandırıcılar Kullanılarak Üretilen Abur Cubur Yiyecekler Duyusal Açıdan Çocukların İlgisini Çeker Mi?

Feyza Buse EVCİMAN (Proje Yürütücüsü), Feyza YAMAN (Araştırmacı), Hatice Reyhan ÖZİYCİ (Akademik Danışman), TÜBİTAK 2209A, 2021. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü lisans öğrencileri ile yapılan bu araştırma projesinin amacı çocukların sevdiği abur cubur yiyecekler referans alınarak enerji içeriği azaltılmış doğal tatlandırıcılı bir abur cubur yiyecek tasarlayarak hedef gruptaki çocukların tat tercih ve beğeni durumu belirlemektir. 


  • Stevia Rebaudiana Bitkisinin Yeni Tekniklerle Ekstraksiyonu Ve Ekstraktından Farklı Fermentasyon Teknikleriyle Inülinaz ve Fruktooligosakkarit Üretimi, İleri Kromatografik Yöntemlerle Saflaştırılan ve Tanımlanan Bileşenlerinin Kolon Kanserinde Moleküler Mekanistik Çalışmaları

Hatice Reyhan ÖZİYCİ (Araştırmacı/Uzman), TÜBİTAK 1001, 2021. 

Projenin amacı doğal tatlandırıcı olarak kullanılan Stevia bitkisinden elde edilecek ekstraktın prebiotik ve kolon kanseri üzerine etkisini ortaya koymaktır. 


  • Protein Kaynağı ve Et İkame Maddesi Olarak Antalya ve Çevresinde Doğal Olarak Yetişen Lactarius ve Morchella Türlerinin Biyoteknolojik Üretimi

Hatice Reyhan ÖZİYCİ (Araştırmacı/Uzman), Galip Tunca ARKAN (Yardımcı Araştırmacı/Uzman), TÜBİTAK 1001, 2021. 

Projenin amacı beslenmede önemli bir rolü olan ete alternatif oluşturabilecek bitkisel bir protein kaynağı geliştirerek elde edilecek biyokitlenin et ikamesi olarak kullanılabilirliğini araştırmaktır. 


ERASMUS + PROGRAMME

COOPERATION PARTNERSHIPS/ SMALL-SCALE PARTNERSHIPS (KEY ACTION 2)

Avrupa Birliği, Erasmus KA220-HED – Cooperation partnerships in higher education proje kategorisi kapsamında, Finlandiya, Danimarka, Türkiye, Portekiz ve İrlanda ekiplerinin katılımı ile gerçekleşecek “Innovative Co-Creation with SME’s from Food Industry” konulu, 24 ay süreli ve 274.290 Euro bütçeli proje 01.01.2022 tarihinde başlayacaktır. Projenin yürütücülüğünü Dr. Öğr.Üyesi Gözdegül Başer yapmakta olup, Dr. Öğr.Üyesi Hatice Reyhan Öziyci ve Dr. Öğr.Üyesi Eda Evla Mutlu proje araştırmacıları olarak projede görev almaktadır.