ABÜ ’de Sivil Havacılık Emniyet Yönetiminde Uçucu Sağlığı Sorumlularının Yeri ve

İşbirliği Çalıştayı düzenlendi

2-3 Mart 2019 tarihlerinde Antalya Bilim Üniversitesi Praxis Havacılık ve Uzay Programları, Elba Havacılık Enstitüsü bünyesinde organize edilen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü takibinde, değerli sektör aktörlerinin desteğiyle “Sivil Havacılık Emniyet Yönetiminde Uçucu Sağlığı Sorumlularının Yeri ve İşbirliği Çalıştayı” gerçekleşti.

Çalıştayın açılış törenine Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, Divan Başkanı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Divan üyeleri ve Çalışma Grup Başkanları Prof. Dr. Hasan Fehmi Töre, Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç, Dr. Öğr. Ü. Oya Bozkurt, Dr. Kadir Eren, Doç Dr. Ender Gerede, Uzm. Dr. Ali Saib Engin ve Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Sunexpress ve Pegasus Havayollarının emniyet ve sağlıktan Sorumlu Yöneticileri yanı sıra birbirinden değerli hava-uzay hekimi,  uçuş tabibi ve havacılık psikologları katıldı.

İlk kez böyle büyük bir katılımla çalıştay gerçekleştirildi

Sivil havacılık emniyet yönetimi ve uçucu sağlığı sorumluları ilk kez böyle büyük bir katılımla bir araya gelerek gelişmekte olan mevzuatı ele aldı. Çalıştayda, hem demokratik hem de akademik bakışı ülkemizin önemli tecrübeye sahip saha ve tıp çalışanlarıyla bir arada bulundurduğu, öte yandan konunun hassasiyeti ve özellikle uçucu sağlığı çalışanı olan hava-uzay hekimleri, uçuş tabipleri ve havacılık psikologlarının sektördeki yerlerinin tartışıldı. Bu kişilerin; görev, istihdam ve eğitimi gibi konuların hararetle ele alındığı çalıştay, havacılık ortamının her noktasında, ‘kritik görev’ koduyla yer almalarının sağlanması, istihdamlarının sistemleştirilmesi ve zorunlu hâle getirilmesi ve niteliklerinin de emniyet yönetimi esasları altında arttırılmasını son derece önemli olduğu vurgulandı.