ABU-EUHERA Sağlık Çalışanlarına Yönelik Almanca Dil Kursları

Başvuru yapacak adaylardan istenenler;

• 4 yıllık üniversite diploması (e-devletten alınan mezun belgesi yeterlidir.)

• En az 2 yıl sağlık sektöründe çalışma deneyimi (e-devletten SGK hizmet dökümü gereklidir.)

• Motivasyon mektubu (Minimum 250 kelime Türkçe)

• Özgeçmiş (Fotoğraflı özgeçmişte; mesleki eğitimler, sertifikalar ve görev yapılan departmanlar detaylı şekilde belirtilmelidir.)

• Adli Sicil Kaydı (e-devletten Almanca olarak temin edilmelidir.)

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

• Başvuru yapacak adayların Almanca bilmesi adayın seçilmesine etkili olacaktır.

• Başvuru yapacak adayların İngilizce bilmesi adayın seçilmesine etkili olacaktır.

• *Haftanın üç günü planlanan online derslerde haftalık toplam ders saati 15 saat olup %90 devam zorunluluğu vardır.

Program Hakkında Genel Bilgiler;

• Adayın B1 seviyesine ulaşması için 9 aylık bir eğitim süresi planlanmıştır.

• A1, A2 ve B1 seviyeleri Türkiye’de Goethe Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen ilgili sınavlarla teyit edilmektedir.

• Adayların Almanca Dil Eğitimi ücretsizdir.

• Adayların Almanya’daki Denklik işlemleri Antalya Bilim Üniversitesi ve partneri tarafından yürütülecektir.

• Türkiye’de B1 sertifikasını alan adaylar Almanya’da Pflage Sertifikası (B2 dil yeterliliği) ve Hizmet Sektörü Hukuku eğitimlerine devam edeceklerdir. (Aday 1 yıl içerisinde bu belgeyi alamadığı taktirde sağlık çalışanı yardımcısı olarak çalışacaktır.)

• Adaylar Almanya’da başta Aşağı Saksonya Eyaletinde olmak üzere her bölgede istihdam edilecektir.

hepe@antalya.edu.tr

Başvuru formu için tıklayınız.